Ser dina fönster gamla och slitna ut? Då är det verkligen dags att byta fönster och uppgradera till en bättre modell. Med nya fönster kan du sänka uppvärmningskostnader, minska kondens och få ett mycket bättre skydd mot inbrott.

Byt till energisnåla fönster

Om du ofta går runt och fryser hemma medans uppvärmningskostnaden skjuter i höjden är det dags att uppgradera till energisnåla fönster. Visst kostar ett fönsterbyte Piteå en del. Men du kommer att spara in summan genom att uppvärmningskostnaden går ner omedelbart då du installerar energisnåla fönster. Du kommer verkligen att märka skillnaden redan dag 1 eftersom du inte behöver frysa i ditt eget hem.

Minska inbrottsrisken

Vid inbrott är det oftast fönster som personer bryter sig in genom. Och gamla slitna fönster är rätt så lätta att bryta upp för en person med lite erfarenhet. Genom att välja inbrottsklassade fönster kan du skydda dig mot inbrott i de allra flesta fall. Trots allt spelar det ingen roll hur säkra ytterdörrar du har om alla fönster är gamla och slitna. Och vid ett fönsterbyte Piteå är det bäst att välja fönster av kvalitet eftersom de håller längre och är säkrare för dig och din familj.

Utföra arbetet själv eller anlita en fönstermontör?

Egentligen är det inte speciellt svårt att utföra ett fönsterbyte Piteå på egen hand när man använder sig av pvcfönster, installationen är enkel och går fort. Speciellt som det finns många olika ”steg för steg” instruktioner online. Dessutom finns det otaliga videos med instruktioner och tips för att byta fönster. Men det tar tid att byta fönster och det är även viktigt att allt blir helt rätt. Ett dåligt monterat fönster fyller inte sin funktion på samma sätt som ett väl installerat fönster. Garageportar är lite svårare då man behöver vara flera för att rikta upp dem rätt, så att anlita hjälp där brukar vara vettigt.

Rekommendationen är därför att välja en fönstermontör Piteå för jobbet. Förutom att fönsterbytet går korrekt till, går det även snabbare. Plus att du själv inte behöver återvinna dina gamla fönster.