Att byta däck på bilen är något som måste utföras två gånger om året. På hösten måste du byta till vinterdäck och på våren är det dags att byta till sommardäck. De olika däcken är utformade på olika sätt för att få bästa möjliga grepp om vägen i alla situationer. Så det är väldigt viktigt att alltid ha rätt sorts däck på bilen.

Byta däck på egen hand eller lämna in bilen

Eftersom det egentligen är rätt enkelt att byta däck på bilen kan du göra det själv. Plus att du har all utrustning du behöver i bakluckan på bilen där reservdäcket finns. Men hur gör du med däckförvaring? Om du inte har ett garage eller ett större förråd kan det vara svårt att få plats med däcken.

Att förvara däcken i garaget eller förrådet är inte optimalt för däcken eftersom de är tillverkade av gummi. Materialet bör förvaras i rätt temperatur och även rätt luftfuktighet för att hålla längre och inte ta skada när de förvaras. Och när du betalar för däckförvaring bör du fråga hur däcken förvaras för att säkerställa att hållbarheten has i åtanke.

På grund av detta kan det vara värt det att lämna in bilen för ett däckbyte Göteborg och då förhandla fram ett bra pris för däckförvaring. Plus att när du lämnar in bilen för däckbyte Göteborg kontrolleras även däcken av ett proffs. Visst kan du kontrollera däcken på egen hand. Men ett par ögon med erfarenhet ser saker du själv inte upptäcker. Och ett par slitna däck blir lätt farliga på vägen.

Faktiskt är det så att de flesta dödsolyckor som sker på vägarna är kopplade till slitna däck. Undvik farliga situationer på vägen genom att låta ett proffs kontrollera dina däck innan de monteras på bilen inför var ny säsong.