Bara för att bilen har gått igenom besiktningen i år igen betyder det inte att du kan låta bli att serva den. Eftersom besiktning och bilservice inte är samma sak sköts det av olika personer. Att bilen gått igenom besiktningen betyder endast att den är säker att köra. Och visar inte andra problem bilen eventuellt har.

Spara pengar på lång sikt

Då du lämnar bilen på bilservice varje år undviker du att komma i en väldigt dyr situation. En bilmekaniker kan lätt se över bilen och se vad som behöva bytas ut innan det går sönder helt. Vilket i sin tur sparar in onödiga kostnader längre fram.

För att du ska känna dig säker i trafiken är det viktigt att lämna bilen på service årligen. Dessutom kan du spara in på bensinkostnader. En ordentligt servad bil drar oftast mindre bensin!

Lämna in bilen eller göra det själv?

Visst kan du byta oljan och filtret själv på hemmaplan. Men vad gör du sedan av oljan? Den går inte att bara kasta i de vanliga soporna. En bilverkstad Göteborg har lättare att göra sig av med oljan och även delar täckta i olja.

Dessutom kan en bilmekaniker gå igenom bilen även om den endast lämnas in för en service. Om du får en förvarning om att något snart behövs bytas ut kan du planera för utgiften i tid. Istället för att det kommer som en chock när bilen redan gått sönder.

Långvarig trygghet

Att lämna bilen på en bilverkstad i Göteborg årligen för service ge både dig, dina medpassagerare och andra trafikanter en trygghet. Dessutom kräver de allra flesta försäkringsbolag att bilen lämnas in på service med jämna mellanrum.

Om du senare i livet vill kunna sälja bilen är det dessutom mycket lättare om du kan visa upp att den servats ordentligt genom åren. En välskött begagnad bil är attraktiv på marknaden! Testa Grimbos i Göteborg!