Dom flesta har väl hört talats om snus här i Sverige men det finns länder och platser kvar i världen som inte hört talats om det.
I denna artikeln så förespråkar vi nikotinpåsar framför snus innehållandes tobak, dock finns det likheter och gemensamma fördelar med antingen eller.
Tobaksfritt snus har funnits ett tag nu och allt fler upptäcker fördelarna med detta och det är helt rätt steg att gå gentemot ett rökfritt samhälle.

Överlag så är produkter med nikotin inte bra för hälsan men ska man välja så är tobaksfritt snus det allra bästa alternativet för hälsan jämfört med dom andra alternativen.
Rökning ger upphov till hjärt- och kärlsjukdomar mer än vad snusning gör samt att man riskerar få problem och sjukdomar relaterade till lungorna.
En rökare har generellt sämre kondition än en snusare. 77 Cola & Vanilla är en speciellt god smak på snus.
Fördelarna med nikotinpåsar är många och i denna artikeln tar vi upp några här som man kanske inte tänkt på tidigare, i annat fall så blir det läsvärd repetition.

Priset på nikotinpåsar per styck är billigare än cigaretter, idag så kostar en av dom dyraste sorterna tobaksfritt genomsnittligt mindre än dom billigaste cigaretterna man kan köpa.
Med tanke på att en cigarett i genomsnitt tar 5 minuter att röka gentemot genomsnittliga snustiden på 20 minuter så får man väldigt mycket mer för pengarna.
En prilla kan man utan problem ha inne mycket längre än 20 minuter och man kan fortfarande känna smak och effekt från den efter en timme.
Nois Spearmint Strong Portion har en smak som varar länge.

När man går över till nikotinpåsar så slipper man röken som många ogillar.
Samhället har gjort åtgärder mot tobaksrök och satt det i lagen att man inte får röka på allmänna platser och i direkt anslutning till restauranger och butiker.
Man vill få ner den passiva rökningen som utsätter omgivningen för oönskad rökdoft. Nixs Ice mint extra strong ger en bra andedräkt och bra tillfredsställelse.
En rökare som varit ute och rökt känner man igen direkt på doften i både kläder, hår, andedräkt och händer.

Det finns variationer av röksmak men när allt dras till sin spets så finns det ingen som kan säga att det är gott utan att det egentligen handlar om att man vant sig med smaken.
Man upplever att rökupplevelsen är det som lockar dom flesta till att röka.
Många arbetsplatser vill att sina anställda ska vara rökfria eftersom det främjar hälsan bättre och det blir färre sjukskrivningar.
Anställda som är friskare kostar mindre pengar så man kan ibland få hjälp med rökavvänjning i sin anställning.
Ice Habanero Sunset smakar starkt av habanero tillsammans med grapefrukt.

Att gå över till snusning i sin yrkesroll innebär att man inte behöver ta sig ut för att röka och det blir mer effektiv tid i sina pauser man gör till att istället vila upp sig.
En nikotinpåse kan man med enkelhet ha under läppen utan att det syns för att dessa är små och diskreta.
Tiden man sparar från att slippa byta om eller dra på sig jackan och gå ut på baksidan kan man istället använda till att sätta sig ner o ta en snabb kaffe istället.

Snus smakar mycket bättre än rökning eftersom variationen av smaker är helt enorm, man kan variera sig och prova nya smaker när man känner för det.
Man kan välja smak efter humör och eftersom det finns snus med olika styrkor så kan man även variera sig i det med.
Många föredrar smaken av mint som Lyft easy mint mini men här kommer även citrus på en stark andraplats.
Spännande lite udda smaker finns där man kan få en prilla som smakar gurka och svartpeppar eller varför inte en snus som smakar Piña Colada.
En hel uppsjö av andra alternativ finns med där bärsmaker och kryddor finns som alternativ.

Eftersom nikotinpåsar har en mild och neutral grundsmak så kan man experimentera mer med smaksättningarna.
Smaksättningar som inte fungerar med tobak fungerar själva i nikotinpåsar.
En nikotinpåse innehåller bara en tuggummiliknande bas som är smaksatt och har nikotin tillsatt.
Tobaksfritt snus anses vara en vegansk produkt med veganska värderingar mer än produkter innehållandes tobak.

Dom som är vana att ta lite extra snus för en högre effekt föredrar nikotinpåsar eftersom det blir både billigare och dessa har en högre mängd nikotin när man ser på vissa märken.
Är man van att använda sig av lössnus eller ta två eller fler prillor på en gång så kan man med fördel välja ett lite starkare alternativ där det finns prillor som motsvarar styrkan av 6 stycken normalstarka prillor. General XR free from tobacco ska smaka som den klassiska snuset General från samma tillverkare. Man får dock vara försiktig om man inte är van med lite starkare snus om man ska pröva något starkare snus.
Nikotinpåsar är genomsnitt lite starkare än vanlig snus så att man känner av effekten snabbare, Ice frost är en härlig snus med stark mintsmak.
Självklart så finns det nikotinpåsar som motsvarar den styrkan man är van med som snusare av tobakssnus men man får hålla koll på vilken mängd som finns i. Märkningen mellan olika tillverkare stämmer inte överens med varandra och där ett märke anger att snuset är starkt kan ett annat märke med samma mängd nikotin visa att snuset är svagt.

Nikotinpåsar färgar inte tänderna eftersom det saknar tobak som färgar av sig.
Man slipper gula tänder och man kan lättare möta andra med ett fräscht vitt leende.
Använder man dessutom snus med mintsmak så får man en fräschhet i munnen som många gillar.
Mint finns i olika styrkor där man kan ha en vinterstorm i munnen som ICE Permafrost eller där man har en frisk eftersmak av mint tillsammans med något annat som 77 Tropical mint.

Snusare har som vana att spotta ut sin prilla i det lilla facket i locket på sin dosa är lite mer miljömedvetna än rökare.
När man röker så vill man sällan behålla sin fimp eftersom den luktar mycket och det inte finns något sätt att förvara den på i en ficka.
Därför är det vanlig att rökare kastar sina fimpar på marken där det inte hör hemma och därmed smutsar ner miljön.
En snusdosa är gjord av plast vilket kastas i återvinningen och det återvinns om igen.